Hva har du gjort for å sikre nettsiden mot datainnbrudd?

Nettsider har vist seg å være det fortrukne angrepspunktet for nettangrep.

Dessverre er en vanlig misforståelse hos mange bedriftseiere idag at de tror at webhotell leverandøren de bruker for hjemmesiden, også er ansvarlig for sikkerheten på hjemmesiden. Men normalt håndterer webhotell leverandøren kun sikkerheten på sine servere og infrastrukturen. Bedriften er selv ansvarlig for å håndtere sikkerheten på sin egen hjemmeside.

Du kan sammenligne det med å sikre et kontorbygg. Eiendomsselskapet (eller webhotell leverandøren) har ansvaret for fellesområder, men hver enkelt bedrift (eller nettside eier) har ansvaret for å låse døren og sikre vinduene på sitt eget lokale. Som bedrift er det ditt ansvar å sikre hjemmesiden.

Ofte opplever vi at webhotell leverandører unngår å ta opp dette med sikkerhet av selve hjemmesiden – ofte pågrunn av at det rett og slett ikke er noen god salgspitch for dem å si at de ikke ivaretar dette på en grundig måte eller at ansvarsforholdet på dette ligger hos bedriften selv. Som bedrift er det ikke lett å vite hva slags sikringstiltak som bør være på plass, hva man bør kreve, hva man skal spørre om og hvem som har ansvaret for hva.

Nedenfor følger noen sentrale spørsmål man kan stille for å avklare ansvarsforholdet for sikkerheten på hjemmesiden:

Akutelle spørsmål

 

Hvordan er mitt nettsted beskyttet mot DDoS angrep, passord hacking og angrep mot svakheter?

Hvordan er mitt nettsted sikret i tilfelle alt innholdet på ditt nettsted blir slettet etter et hacker angrep?

Google svartelister nettsider som blir infiserte med malware. Derfor er det kritisk å få avdekket tidlig om nettstedet er infisert for å ikke bli straffet i Google sitt søk. Hvordan overvåkes mitt nettsted idag for å avdekke innbrudd så tidlig som mulig?

Gjennom Domeneporten.no hjelper vi bedrifter med å sikre sine hjemmesider. Besøk Domeneporten.no for mer informasjon.