Har du fått betalingsanmerkning?

Har du allerede fått betalingsanmerkning er det viktig at du fokuserer på å få tilbake kontrollen.

Når man ikke har klart å betale inkassovarsler og de har gått videre slik at man har fått betalingsanmerkninger vil dette ofte gjøre det svært vanskelig å få innvilget lån til bolig. Dette blir ofte et stort problem, siden man ofte trenger å samle dyre gjeldsposter i ett samlet lån for å redusere de månedlige faste kostnadene.

Svært mange nordmenn har betalingsanmerkninger, og det viktigste er å ta tak i dette så raskt som mulig. Og ikke minst sørge for at man ikke fortsetter å bruke mer penger enn det man får inn fra måned til måned.

Det finnes ulike banker og låneagenter som har spesialisert seg på dette feltet. Problemet er ofte at de tar svært godt betalt for jobben de gjør, og personer som allerede har høy gjeld pådrar seg enda mer gjeld.

For å bli kvitt betalingsanmerkningene du har pådratt deg så er første bud å skaffe seg oversikt. Hvis du eier din egen bolig, så kan det være muligheter å forsøke å få refinansiert med et lån koblet opp mot boligen.

For å få innvilget lån vil det viktigste være at lånegiver kan se at du har mulighet til å betjene et lån, med andre ord at du har en sikker inntekt fremover. I tillegg bør du ha fått kontroll over smålån, kredittkortgjeld og annet. Banken kan hjelpe deg til å samle alt dette og refinansiere gjelden din.

Resultatet av å ta tak i dette vil mest sannsynligvis være at du får en lavere månedskostnad og en betydelig bedre økonomi.

Første skritt er uansett å ta kontrollen.

Eier du egen bolig

Hvis du eier egen bolig, så kan du selv med betalingsanmerkninger få mulighet til å få refinansiert dyre gjeldsposter og kredittkort med en samlet lån med sikkerhet i egen bolig.

Men vær obs på useriøse aktører som tar betalt høye gebyrer på tross av lovnader om «No cure, no pay».

Se oversikt over anbefalte aktører som har spesialisert seg på refinansiering ved betalingsanmerkninger.

Hjelp med å bestride urettmessige fakturaer

Hvis du har mottatt urettmessige fakturaer som har gått til inkasso så kan vi hjelpe deg med å få dette stoppet.  

Bli medlem i Forsikringsportalen.no i dag og få gratis tilgang til våre råd og anbefalinger.