Fått inkassovarsel

Når man blir for sen med å betale regningene risikerer man å få inkassovarsel. Da er det viktig å ta tak i dette før man får registrert en betalingsanmerkning på seg, og skaffer seg oversikt over situasjonen. Hvis årsaken til at man ikke klarer å betale regningene i tide skyldes at man har mange dyre små gjeldsposter og kredittkortgjeld så er en god strategi å samle alle disse dyre smålånene i et nytt samlet lån med lavere rente.

Problemet er at det finnes er rekke aktører som tilbyr dyre forbrukslån, som fort kan gjøre situasjonen enda verre siden man ofte får enda mer tilgang på penger.

Når man havner i økonomisk uføre finnes det en jungel av tilbydere som reklamerer med at de kan hjelpe deg. Men her må man være forsikring, da det også finnes mange useriøse aktører.

Vær også obs på at du burde unngå å skaffe nye kredittkort om du havner i betalingsproblemer. Det kan lett så ut som en rask løsning, siden de fleste tilbyr 1 måned gratis kredittid. Men renten på kredittkort lån, når du ikke klarer å betale saldoen innen forfallsdato, er ofte enda høyere enn på forbrukslån. Så terningkast 6 på et kredittkort kan for din situasjon være noe av det værste du kan skaffe deg.

Det viktigste du kan gjøre hvis du er kommet opp i en situasjon hvor du sliter med å betale regningene er:

  • Skaffe oversikt over situasjonen.
  • Opprette dialog med de du skylder penger for å enten få betalingsutsettelse eller en nedbetalingsplan. Her kan du forsøke å få redusert kravet på påløpte renter og gebyrer.
  • Sørge for at du ikke fortsetter å bruke mer penger enn du får inn.
  • Hvis du har mange små dyre gjeldsposter så kan du se på muligheten til å refinansiere for å samle alt i ett lån med gunstigere rente og en oversiktlig nedbetalingsplan.

Gjennom oss kan vi hjelpe deg på ulike måter. Enten ved at du trenger hjep med å bestride urettmessige fakturaer som har gått til inkasso. Eller ved å henvise deg til trygge aktører som kan hjelpe deg med å samle dyre gjeldsposter og kredittkortgjeld i ett samlet lån. Trykk på valget nedefor som passer din situasjon:

Få lån uten sikkerhet

Hvis du ikke eier egen bolig kan du forsøke å få samlet dyre smålån og kredittkortgjeld i ett samlet lån uten sikkerhet.

Bestride fakturaer

Hvis du trenger hjelp med å bestride urettmessige fakturaer så kan vi hjelpe deg kostnadsfritt med dette hvis du blir medlem.