Lån uten sikkerhet – Finn billigste lån her

Sist oppdatert: juni, 2024

Lån uten sikkerhet innebærer at man får et lån uten sikkerhet i bolig eller andre eiendeler. Dette kalles også et forbrukslån. 

Forsikringsportalen.no gir deg oversikt over de mest populære sammenligningstjenesten vi kan anbefale for sammenligning av lån uten sikkerhet. Bruk av sammenligningstjenester får bankene til å konkurrere om å få deg som kunde. 

Fyll ut ett låneskjema og motta flere lånetilbud.

Tjenestene er helt gratis og uforpliktende for deg.

Hvis du godkjenner ett lånetilbud får du pengene direkte inn på din konto.

#1MEST POPULÆR

En søknad, flere lånetilbud!

Lånebeløp:

Inntil kr 500.000,-

Maks nedbetalingstid:

5 år

Aldersgrense:

Min. 20 år

Årlig inntekt:

Min. kr 120.000,-

Oppsummering

26 banker

✔ 4,8/5 Trustpilot score 

✔ 2800+ anmeldelser

Annonselenke

Eksempelrente: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.


#2

En søknad, flere lånetilbud!

Lånebeløp:

Inntil kr 600.000,-

Maks nedbetalingstid:

5 år

Aldersgrense:

Min. 20 år

Årlig inntekt:

Min. kr 120.000,-

Oppsummering

23 banker

✔ 4,8/5 Trustpilot score 

✔ 4000+ anmeldelser

Annonselenke

Eksempelrente: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr


TIPS: Når du sammenligner lånetilbud må du se på den effektive renten. Effektiv rente er den faktiske renten på et lån og inkluderer normalt nominell rente og alle andre gebyrer og kostnader på lånet. 


Eksempelrente: Eff. rente 11%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 34,341, totalt kr 154,341


#3

En søknad, flere lånetilbud!

Lånebeløp:

Inntil kr 600.000,-

Maks nedbetalingstid:

5 år

Aldersgrense:

Min. 25 år

Årlig inntekt:

Min. kr 200.000,-

Oppsummering

15 banker

✔ 4,9/5 Trustpilot score 

✔ 1900+ anmeldelser

Annonselenke

Eksempelrente: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.


Redaksjonell merknad: Forsikringsportalen.no kan tjene en provisjon på salg fra partnerlenker på denne siden, men det påvirker ikke våre redaktørers meninger eller evalueringer. Vi tilbyr informasjon om lån, men vi gir ingen personlige råd eller anbefalinger.

Les mer om "lån uten sikkerhet"

Et forbrukslån uten sikkerhet er et lån der banken tar en større risiko, fordi banken ikke tar pant (sikkerhet) i bolig eller andre eiendeler.

Fordi et lån uten sikkerhet ikke er bundet opp til en bestemt eiendel, kan du bruke et lån uten sikkerhet til hva du vil. Det gir høy frihet for deg, men også et større ansvar for deg som kunde. Fordi banken låner ut penger uten sikkerhet, som innebærer økt risko, gir det også deg en høyere rente enn andre typer sikrede lån som boliglån og billån. 

På grunn av dette, er det viktig å sammenligne alle forbrukslån uten sikkerhet for å finne det usikrede lånet med de beste villkårene og lavest kostnad.

Forsikringsportalen.no hjelper deg med å få en oversikt over de ulike aktørene som tilbyr lån uten sikkerhet. Husk at du bør prioritere å nedbetale lån uten sikkerhet raskt. Desto raskere du nedbetaler, desto lavere rentekostnad for deg.

w

Ofte stilte spørsmål

Hvilken nedbetalingstid bør jeg velge?

Den korteste nedbetalingstiden for et forbrukslån er ett år, og den lengste er 5 år. Du bør tilpasse tilbakebetalingstid i forhold til hvor mye du kan betale per måned. Husk at du står fritt til å nedbetale forbrukslånet raskere og innfri lånet i sin helhet før løpetidens slutt.

Hvor lang tid tar det å få svar?

Bankene svarer som regel i løpet av noen minutter, men kan også bruke lengre tid på å behandle søknaden din om forbrukslån. Du mottar svar så snart det foreligger.

Hva slags rente er det på et forbrukslån?

Ved å benytte en aktør som samarbeider med mange ulike banker så vil de bli satt opp mot hverandre for å konkurrere om å gi deg det beste lånetilbudet. Renten vil variere fra person til person, og vil blant annet avhenge av din økonomiske situasjon, alder, arbeidssituasjon og inntekt.

Trenger jeg egenkapital for å søke om forbrukslån
Forbrukslån kan også kalles et «lån uten sikkerhet». Det innebærer at du ikke trenger å betale en prosentvis andel som egenkapital av det beløpet du skal låne, uavhengig av hva du skal bruke det på.
Hvem kan søke om å få forbrukslån

Normalt stiller bankene disse kravene:

  • Du må ha en årlig inntekt på minst kr 120 000,-
  • Du må være mellom 20 og 70 år.
  • Du må ha en fast jobb.
  • Du må ikke ha registret noen inkassosaker.

Alle kan selvfølgelig søke om forbrukslån, men dersom du ikke tilfredsstiller kravene ovenfor er det stor sjanse for at du ikke vil få innvilget noe lån gjennom oss. Dersom din situasjon endrer seg er du selvfølgelig velkommen til å søke om lån gjennom Forsikringsportalen senere.

Hva må jeg gjøre for å søke om et lån?

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut søknadsskjema. Straks lånesøknaden er mottatt vil vår foretrukne samarbeidspartner, Axo Finans, ordne resten og tar kontakt med alle sine samarbeidsbanker.

Når vil jeg få pengene på min konto?

Om din lånesøknad bli godkjent tar det opptil 1-3 virkedager før lånet er utbetalt. Gjennom samarbeidsbankene kan du selvfølgelig signere alle papirer elektronisk ved hjelp av BankID. Dette korter ned ventetiden fra du søker lån, til pengene faktisk blir utbetalt.

Kan jeg søke lån sammen med noen?
Den du velger å søke sammen med kalles medlånetaker. I lånesøknaden har du mulighet til å velge å skrive inn navn på medlånetaker. En medlånetaker kan være din ektefelle, samboer, kjæreste eller bare venn. Normalt vil en medlånetaker øke dine sjanser for å få lånesøknaden innvilget.
Hva kan jeg bruke pengene på?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det innebærer at banken ikke krever at lånet brukes på en bestemt bolig, bil eller annen eiendel. Du bestemmer altså selv hva du ønsker å bruke pengene til. Kanskje ønsker du å pusse opp badet, kjøpe en ny båt eller dra på en drømmeferie. Så snart lånet er innvilget er det helt opp til deg hva du bruker pengene til. En annen fordel med denne type lån er at du kan betale ned gammel kredittkortgjeld og samle dyre smålån. Du vil da kun få én långiver å forholde deg til, kun én månedlig avgift og kun én faktura. Renten på ett samlet lån er oftest betydelig lavere enn rente på kredittkortgjeld og forsinkelsesrenter. I disse tilfellene, vil du med lån gjennom Forsikringsportalen spare penger – enkelt og greit.

Hvordan kan tjenesten være kostnadsfri?

Når du søker via en aktør som er koblet til mange ulike banker, vurderes du av banken på nøyaktig samme måte som om du hadde henvendt deg direkte til banken. Det oppstår ingen rentepåslag eller ekstra kostnader. Forsikringsportalen mottar en godtgjørelse fra de aktørene vi henviser til for de lånesøknadene som blir sendt inn og innvilget. Når din søknad kommer gjennom en aktør som samarbeider med flere ulike banker, så vil bankene vite at de konkurrerer med andre banker om å få deg som kunde, og dermed strekke seg ekstra langt for å tilby deg de beste betingelsene.