Refinansiering uten sikkerhet  – Rydd opp i smålån og kredittkort

Sist oppdatert: juni, 2024

Forsikringsportalen.no gir deg oversikt over de mest populære sammenligningstjenesten vi kan anbefale for sammenligning av banker som tilbyr refinansiering uten sikkerhet. Når bankene mottar søknaden din gjennom en av disse, så vet bankene at de konkurrerer med hverandre for å få deg som kunde.

Enkelt

Fyll ut ett låneskjema og motta flere lånetilbud, helt gratis og uforpliktende.

Få bankene til å konkurrere

Sammenligningstjenestene får bankene til å konkurrere om å få deg som kunde.

Få det beste tilbudet

Velg det beste lånetilbudet, og pengene utbetales til din konto.

#1MEST POPULÆR

En søknad, flere lånetilbud!

Lånebeløp:

Inntil kr 500.000,-

Maks nedbetalingstid:

15 år

Aldersgrense:

Min. 20 år

Årlig inntekt:

Min. kr 120.000,-

Oppsummering

26 banker

✔ 4,8/5 Trustpilot score 

✔ 2800+ anmeldelser

Annonselenke

Eksempelrente: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.


#2

En søknad, flere lånetilbud!

Lånebeløp:

Inntil kr 600.000,-

Maks nedbetalingstid:

20 år

Aldersgrense:

Min. 20 år

Årlig inntekt:

Min. kr 120.000,-

Oppsummering

23 banker

✔ 4,8/5 Trustpilot score 

✔ 4000+ anmeldelser

Annonselenke

Eksempelrente: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr


TIPS: Når du sammenligner lånetilbud må du se på den effektive renten. Effektiv rente er den faktiske renten på et lån og inkluderer normalt nominell rente og alle andre gebyrer og kostnader på lånet. 


#3

En søknad, flere lånetilbud!

Lånebeløp:

Inntil kr 600.000,-

Maks nedbetalingstid:

15 år

Aldersgrense:

Min. 25 år

Årlig inntekt:

Min. kr 200.000,-

Oppsummering

15 banker

✔ 4,9/5 Trustpilot score 

✔ 1900+ anmeldelser

Annonselenke

Eksempelrente: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.


Redaksjonell merknad: Forsikringsportalen.no kan tjene en provisjon på salg fra partnerlenker på denne siden, men det påvirker ikke våre redaktørers meninger eller evalueringer. Vi tilbyr informasjon om lån, men vi gir ingen personlige råd eller anbefalinger.

Hva menes med refinansering?

Refinansiering uten sikkerhet innebærer at man samler smålån og får bedre rente og lavere utgifter med hjelp av et nytt forbrukslån.

w

Ofte stilte spørsmål

Hvilken nedbetalingstid bør jeg velge?

Den korteste nedbetalingstiden for et lån uten sikkerhet for refinansiering er ett år, og den lengste er normalt 15 år. Du bør tilpasse tilbakebetalingstid i forhold til hvor mye du kan betale per måned. Husk at du står fritt til å nedbetale forbrukslånet raskere og innfri lånet i sin helhet før løpetidens slutt.

Hvor lang tid tar det å få svar?

Bankene svarer som regel i løpet av noen minutter, men kan også bruke lengre tid på å behandle søknaden din om forbrukslån. Du mottar svar så snart det foreligger.

Hva slags rente er det på et forbrukslån?

Ved å benytte en aktør som samarbeider med mange ulike banker så vil de bli satt opp mot hverandre for å konkurrere om å gi deg det beste lånetilbudet. Renten vil variere fra person til person, og vil blant annet avhenge av din økonomiske situasjon, alder, arbeidssituasjon og inntekt.

Trenger jeg egenkapital for å søke om forbrukslån

Forbrukslån kan også kalles et «lån uten sikkerhet». Det innebærer at du ikke trenger å betale en prosentvis andel som egenkapital av det beløpet du skal låne, uavhengig av hva du skal bruke det på.

Hvem kan søke om å få forbrukslån

Normalt stiller bankene disse kravene:

  • Du må ha en årlig inntekt på minst kr 120 000,-
  • Du må være mellom 20 og 70 år.
  • Du må ha en fast jobb.
  • Du må ikke ha registret noen inkassosaker.

Alle kan selvfølgelig søke om forbrukslån, men dersom du ikke tilfredsstiller kravene ovenfor er det stor sjanse for at du ikke vil få innvilget noe lån gjennom oss. Dersom din situasjon endrer seg er du selvfølgelig velkommen til å søke om lån gjennom Forsikringsportalen senere.

Hva må jeg gjøre for å søke om et lån?

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut søknadsskjema. Straks lånesøknaden er mottatt vil sammenligningstjenesten du har valgt ordne resten.

Når vil jeg få pengene på min konto?

Om din lånesøknad bli godkjent tar det opptil 1-3 virkedager før lånet er utbetalt. Gjennom samarbeidsbankene kan du selvfølgelig signere alle papirer elektronisk ved hjelp av BankID. Dette korter ned ventetiden fra du søker lån, til pengene faktisk blir utbetalt.

Kan jeg søke lån sammen med noen?
Den du velger å søke sammen med kalles medlånetaker. I lånesøknaden har du mulighet til å velge å skrive inn navn på medlånetaker. En medlånetaker kan være din ektefelle, samboer, kjæreste eller bare venn. Normalt vil en medlånetaker øke dine sjanser for å få lånesøknaden innvilget.
Hva kan jeg bruke pengene på?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det innebærer at banken ikke krever at lånet brukes på en bestemt bolig, bil eller annen eiendel. Du bestemmer altså selv hva du ønsker å bruke pengene til. Kanskje ønsker du å pusse opp badet, kjøpe en ny båt eller dra på en drømmeferie. Så snart lånet er innvilget er det helt opp til deg hva du bruker pengene til. En annen fordel med denne type lån er at du kan betale ned gammel kredittkortgjeld og samle dyre smålån. Du vil da kun få én långiver å forholde deg til, kun én månedlig avgift og kun én faktura. Renten på ett samlet lån er oftest betydelig lavere enn rente på kredittkortgjeld og forsinkelsesrenter.

Hvorfor kan refinansiering være smart?

Refinansiering er mest sannsynlig den enkleste måten å spare penger på hvis man har mange smålån og/eller kredittkortgjeld. Mange har ofte flere dyre smålån og dyr kredittkortgjeld etter handel av hvitevarer, møbler, ferieopphold og oppussing. Gjennom refinansiering kan du kutte de månedlige kostnadene med tusenvis av kroner ved å samle alle de små gjeldspostene i ett samlet lån med betydelig lavere rente. Ikke bare får du lavere rente og en lavere månedskostnad, men i tillegg får du også en mye bedre oversikt med kun en faktura du må huske å betale månedlig.

Oppsummert vil du med refinansiering kunne få orden på økonomien med et samlet lån – Du vil da kun få én långiver å forholde deg til, kun én månedlig avgift og kun én faktura. Renten på ett samlet lån er oftest betydelig lavere enn rente på kredittkortgjeld og forsinkelsesrenter.

Hva betyr refinansiering?

Refinansiering betyr å samle sammen ulike gjeldsposter, som for eksempel kredittkortgjeld, dyre smålån, handlekontoer og avbetalingsordninger. Når du søker om lån til refinansiering vil du kunne få et nytt lån som du kan bruke til å nedbetale den gamle gjelden. Du vil da få et samlet lån som erstatter alle de ulike gjeldspostene. Renten på et samlet lån vil ofte være betydelig lavere enn renten du har på alle de ulike gjeldspostene, som vil redusere de månedlige kostnadene dine betydelig. Du vil også slippe å betale flere gebyrer som er knyttet opp til hvert enkelt lån, når du har et samlet lån. I tillegg slipper du å forholde deg en en rekke ulike fakturaer hver måned, siden du kun vil ha en faktura å forholde deg til med en samlet lån. Det vil gi de en bedre oversikt. Poenget med refinansiering er å gjøre den månedlige kostnaden lavere og enklere å håndtere.

Gjennom aktørene i vår oversikt kan du søke om lån til refinansiering på opptil 600.000 kroner, og du vil kunne velge en nedbetalingstid helt opp til 15 år. Du kan også når som helst velge å gjøre opp lånet tidligere, hvis du får anledning til det.

Hvor mye kan jeg søke om refinansiering til?

Normalt kan du søke om lån til refinansiering fra 10.000 til 500.000 kroner uten krav om sikkerhet. Denne type lån kalles også refinansiering uten egenkapital. Det betyr at du ikke trenger å stille sikkerhet i bolig, bil eller andre eiendeler.

Merk at bankene behandler hver enkelt søknad de mottar om refinansiering individuelt og bankene setter først renten når de har gått gjennom din lånesøknad.

Hva må jeg gjøre for å søke om refinansiering?

For å søke om lån til refinansiering trenger du kun å velge en av aktørene i vår oversikt over anbefalte aktører for refinansiering.

Straks du har sendt inn en lånesøknad blir den behandlet av mange ulike banker. Bankene vil da konkurrere om å få deg som kunde. 

Du vil motta beskjed når du mottar lånetilbud fra de ulike bankene, og du kan enkelt velge det beste lånetilbudet. Du vil enkelt kunne sammenligne alle lånetilbudene du har mottatt med informasjon om nominell rente, effektiv rente, årlig etabl.geb, månedlig kostnad. Hensikten med oversikten er å gjøre det enkelt for deg å sammenligne de ulike lånetilbudene og priser fra de ulike bankene.

Når du har valgt det beste lånetilbudet vil banken hjelpe deg med å innfri den gamle gjelden.

Hva koster et lån til refinansiering?

Hvor mye du må betale hver måned avhenger av hvor mye du skal låne til refinansiering og hvilken rente du får. Bankene behandler hver enkelt søknad de mottar om refinansiering individuelt og bankene setter først renten når de har gått gjennom din lånesøknad.

Hvilken nedbetalingstid bør jeg velge?

Den korteste nedbetalingstiden for et refinansieringslån er ett år, og den lengste er 15 år. Du bør tilpasse tilbakebetalingstid i forhold til hvor mye du kan betale per måned. Husk at du står fritt til å nedbetale lånet raskere og innfri lånet i sin helhet før løpetidens slutt.

Hvor lang tid tar det å få svar på lån om refinansiering?

Bankene svarer som regel i løpet av noen minutter, men kan også bruke lengre tid på å behandle søknaden din om lån. Du mottar svar så snart det foreligger. Du vil se alle lånetilbudene på refinansiering på en «min side» oversikt.

Trenger jeg egenkapital for å søke om lån til refinansiering?

Mange banker tilbyr refinansiering uten sikkerhet. Det innebærer at du ikke trenger å betale en prosentvis andel som egenkapital av det beløpet du skal låne.

Når vil jeg få pengene på min konto?

Om din lånesøknad til refinansiering bli godkjent tar det opptil 1-3 virkedager før lånet er utbetalt. 

Kan jeg søke om lån til refinansiering sammen med noen?

I lånesøknaden på refinansiering har du mulighet til å velge å skrive inn navn på medlånetaker. En medlånetaker kan være din ektefelle, samboer, kjæreste eller bare venn. Normalt vil en medlånetaker øke dine sjanser for å få lånesøknaden om refinansiering innvilget.