Kryptovaluta Handel Guide

Topp 5 Kryptobørser

Sist oppdatert 11. April 2024

Vi har gått igjennom de mest populære handelsplattformene som tilbyr kryptovaluta handel og laget en Topp 5 liste. Følgende aktører er tatt med i vår evaluering over topp 5 børser: eToro, NBX, Fyri, Binance, Coinbase, Plus500, Kraken, Skilling, CMC Markets, Kaupang Krypto, Bitfinex, Markets.com, CMC Markets, Crypto.com, ByBit og Bitstamp.

Topp 5-listen er publisert på Kryptonyheter.no, som er en dedikert nettside som spesialiserer seg på kryptovaluta. Her finner du også daglige nyhetsoppsummeringer av de viktigste hendelsene innenfor dette feltet.

Du finner oversikten ved å trykke på knappen under: https://kryptonyheter.no/kryptovaluta-handelsplattformer-topp-5-kryptoborser/

Tips og Råd

 Her følger noen viktige råd og tips for når du skal velge plattform for å handle kryptovaluta.

Man kan skille mellom 2 ulike typer handelsplattformer som tilbyr handel innenfor kryptovaluta.

1. De spesialiserte kryptovaluta handelsplattformene

Dette er handelsplattformer som kun lar deg handle med kryptovaluta. 

2. CFD plattformene som også tilbyr kryptovalutahandel.

CFD er en forkortelse for «Contract for difference», og er et finansielt intrument som gir deg mulighet til å spekulere i finansmarkedene uten at du faktisk må kjøpe underliggende aktiva. CFD handel er blitt en av de mest populære måtene for få tilgang til de globale finansmarkedene for aksjer, råvarer, indekser, valuta og krypto både blant profesjonelle og nybegynnere.

Dessverre har mange av de spesialiserte kryptovaluta handelsplattformene blitt utsatt for datainnbrudd hvor kundene har blitt påført tap. Derfor anbefaler vi at man heller velger en stor og solid CFD plattform når man skal handle kryptovaluta, med mange brukere og god fokus på innlogginsikkerhet. En av fordelene med å velge en CFD plattform er man i sammen plattform også får mulighet til å handle/investere i mange andre investeringstyper, som vanlig valuta, aksjer, råvarer, ETFer og indekser.

Men det er viktig å være oppmerksom på at mange CFD plattformer kun lar deg handle med giring som innebærer en høy risiko for å tape penger raskt. Derfor anbefaler vi på generell basis å unngå disse plattformene for de som ønsker å begrense sin risikoeksponering. Kryptonyheter.no inneholder en «Topp 5» oversikt over de beste CFD plattformene for å handle kryptovaluta. Gå hit for å se oversikten: https://kryptonyheter.no/kryptovaluta-handelsplattformer-topp-5-kryptoborser/

Viktige punkter å være oppmerksom på når du skal velge en online handelsplattform
  • Platformer som kun lar deg åpne posisjoner med en utløpsdato. Risikoen med dette er at du risikerer å ta uønskede tap når posisjonen automatisk lukkes ved utløpsdato.
  • Platformer som kun lar deg handle med giring. Når du handler med giring har alle CFDer en daglig renteavgift når en stilling holdes over natten.
  • Platformer som skjuler høye kostnader gjennom store forskjeller mellom salg og kjøpskurser.
  • Plattformer som ikke tillater deg å åpne posisjoner uten giring. Giring kommer med høy risiko, hvor negativ prisutvikling vil ramme deg ekstra hardt.
  • Plattformer som ikke er underlangt en offisiell reguleringsmyndighet.
  • Hvis du mottar en telefonsamtale eller e-post fra en megler som inviterer deg til å registrere deg på en plattform, bør du være veldig forsiktig. Anerkjente plattformer trenger ikke å ringe eller sende e-post for å få nye kunder. Enhver form for uønsket tilnærming bør behandles med ekstrem mistanke.
  • Vær oppmerksom på faren for pris og markedsmanipulering hos små plattformer med kun et fåtall av kunder. Vår generelle anbefaling er å velge en etablert plattform med sterk regulering og holde seg borte fra nye plattformer uten historikk.

Merk at all handel med kryptovaluta, både hos kryptovaluta handelsplattformer og CFD handelsplattformer, kommer med stor risiko for å miste penger raskt da dette er komplekse og volatible instrumenter som kan variere mye innenfor en veldig kort tidsramme. Det er derfor ikke passene for alle investorer. Du bør overveie om du forstår hvordan kryptovaluta og CFDer fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Topp 5 Børser for Kryptovaluta

Vår Topp 5 liste for kryptovaluta er publisert på Kryptonyheter.no