Har du flere smålån eller kredittkortgjeld?

Hva er fordelene med å refinansiere?

av Lån, Refinansiering

Hvis du sitter på mange ulike smålån, kan det bli vanskelig å ha oversikt på hva du betaler i renter og avdrag hver måned. Ofte er rentekostnaden forskjellig på de ulike lånene. Kredittkortgjeld kan ofte ha effektiv rente på opp mot 50%. I tillegg er det ofte månedlige gebyrer i tillegg til rentene på hvert av lånene man har. Hvis man legger sammen alt vil du ofte kunne se at du betaler veldig høye beløp hver måned, som går rett i lomma på bankene.

Fordelene du får med å refinansiere og samle alt i ett samlet lån er:

  • Enklere å ha oversikt – Hvis man har mange ulike lån og gjeldsposter, blir det fort vanskelig å huske hva som forfaller når. Siden det er dyrt å glemme å betale forpliktelsene sine, vil det da ofte komme purregebyrer og straffegebyrer, som fører til en enda større månedlig.
  • Redusert risiko for betalingsanmerkninger – Hvis man glemmer å betale på ett av lånene eller gjeldspostene man har, vil man kunne få betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning vil følge deg personlig i 4 år etter at saken er oppgjort, som vil kunne gi deg problemer med å få for eksempel boliglån, billån eller båtlån.
  • Lavere rente – Å passe på at man ikke betaler for høy rente på mange ulike smålån er ikke lett. Ofte er man ikke engang klar over hva man betaler i rente. Det er langt lettere å holde oversikt og forhandle frem en gunstig rente med banken om man kun har ett samlet lån isteden.

Hvis du ønsker å spare penger hver måned og komme ut av denne dårlige sirkelen, så er vår anbefaling at du refinansierer og samler alle lån og gjeldsposter i ett samlet lån.

Trenger du hjelp

Når man havner i økonomisk uføre finnes det et utall av aktører som reklamerer med at de skal hjelpe deg og at de er eksperter på dette. Dessverre er motivet til de fleste av disse aktørene kun å tjene penger ved å kun tilby dyre lån, som ofte bare gjør situasjonen enda verre.

Relaterte Artikler

Laget for å bli lest på 20 sekunder eller mindre